dinsdag 13 september 2016

Moestuinupdate #7

Hier kun je maar het best iets Italiaans van maken!

Hoe ziet je moestuin eruit na 3 weken afwezigheid? Dat is echt elk jaar een verrassing. Ik had de huisoppassers gevraagd om de vis te voeren, en vooral ook tomaatjes, sla en courgette te plukken als dit nodig was. 

Toch hing er nog genoeg in onze moesjungle bij thuiskomst. Ik was vooral wat overweldigd door de grootte van onze tomatenplant. Echt, dat dat uit dat kleine potje van Albert Heijn zou komen!


Terwijl de tomatenplant stoer de zwaartekracht trotseert, blijft hij tomaten geven. Zelfs half afgeknakte takken, door wind en regen, gaan gewoon verder met tomaatjes maken. Als beginnende moestuinierder is een tomatenplant dus een heel dankbare plant. 

Die grote jongen rechts in de hoek heeft veel ruimte nodig, en maakt prachtige bloemen en af en toe een courgette. Niet alle bloemen worden courgettes, dus ik vermoed dat er mannelijke en vrouwelijke bloemen zijn. Ook de sla en basilicum zijn gewoon doorgegroeid in onze afwezigheid. Daar kunnen we dus ook nog steeds van eten.

Dit was voorlopig de laatste moestuinupdate, of er moet  nog iets heel spectaculairs gebeuren ;) Volgend jaar begin ik weer gewoon van voor af aan, met nieuwe groenten en kruiden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten