Je hebt nodig:
- 175 g suiker
- 240 g roomboter (kamertemperatuur)
- 180 g zelfrijzend bakmeel
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 eetlepel suikerstroop
- 170 g chocolade naar keuze
Voor de bodem maak je een deeg van 55 gram suiker, 120 gram roomboter en het zelfrijzend bakmeel. Dit kan in de keuken machine maar ook gewoon met de hand. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Druk het deeg uit op de bodem van je vorm en prik er met een vork gaatjes in. Ik heb kleine siliconen taart- en minicupcakevormen gebruikt. Bak de bodem 20 minuten op 180° C. De kleintjes heb ik ongeveer 13 minuten gebakken.
Doe 120 gram boter, 120 gram suiker en de gecondenseerde melk in een steelpannetje en breng op matig vuur roerend aan de kook.
Blijf roeren, je krijgt een lamme arm, maar je wil niet dat je karamel aanbrandt. Laat het mengsel nu 5 tot 10 minuten koken, terwijl je roert. De karamel wordt wat donkerder en dikker. Giet de karamel over de gebakken bodem en strijk het mooi glad. Dat gaat nog best lastig! Zet het geheel in de koelkast.
Smelt de chocolade (au bain marie, of voorzichtig in de magnetron) en giet over de koek. Laat de koek daarna 30 minuten in de koelkast staan en snijdt hem in punten. Dit kan ook later, maar dan is het wel lastiger snijden.
Zoet, maar heerlijk!!!
De chocola wel mooi gladstrijken, anders krijg je dit! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten