dinsdag 19 januari 2016

Weekendje weg

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Daam een speciaal dagje (met nachtje) weg. Blijkbaar had ik vaak genoeg laten vallen dat het wel heel lang geleden was dat we naar de sauna waren geweest, want dat was het eerste onderdeel van het cadeau. Spa Wellness in Weesp ligt midden in de weilanden en is gezellig maar niet heel groot. Er zijn zeven verschillende sauna's, een paar whirlpools en baden en een heerlijk restaurant. Heel fijn dat ze naast heel gezond eten ook gewoon patatjes en saté op de kaart hadden staan.
 
Nadat we helemaal weer fris, fruitig en ontspannen waren gingen we naar Boerenhofstede de Overhorn. linkje Deze bed en breakfast ligt iets verderop in Weesp en is eigenlijk een grote gerestaureerde boerderij, waar zowel kamers als appartementen te huur zijn. Wij logeerden in dit appartement, met de linkerdeur.
 
 
Ons appartement, geschikt voor twee personen, zag er heel gezellig uit. Het bed stond in een soort nis, waardoor het net een bedstee was. Ook was er een badkamer met heerlijke douche, een bank, klein tafeltje met twee stoelen, een keukenblok en een radio en tv. In het keukentje kon je gebruik maken van het Nespresso apparaat en er was thee en een klein flesje wijn.

 
Passend bij de romantische boerderijstijl was het kippenbehang op de muur! In de keuken hing ook leuk behang, vol met recepten!
 

 
Toen we de volgende morgen wakker werden lag er sneeuw! Wat een leuke verrassing was dat. Wij hadden in Zaandam deze winter nog geen vlokje gezien.
 
 


 
Het ontbijt was heel goed verzorgd. In de grote keuken van de boerderij stond het klaar op de afgesproken tijd. Er was veel meer dan we op konden, maar dan was er tenminste wat te kiezen, zei de gastvrouw. Warme broodjes, yoghurt, fruit, biologische kaas, biologische jam, vleeswaren, een warm eitje, koffie, thee, verse jus d'orange, echt een vorstelijk ontbijt!
 
 
Het verjaardagsreisje ging verder naar de Markthal in Rotterdam. Wat een prachtig gebouw is dat! De buitenkant is mooi, maar het plafond aan de binnenkant vond ik het leukst. De vorm, de kleuren, echt iets om lang naar te kijken en veel foto's van te maken.
 



 
Vanaf de binnenkant is het plafond natuurlijk nog veel kleuriger.

 
Behalve het mooie gebouw is de Markthal natuurlijk ook een walhalla voor iemand die van koken, bakken en eten houdt. Ze verkochten er alles wat gebruikelijk is op een markt, maar dan maar 1 of hooguit twee stalletjes van een product. Dus geen vier slagers, vier groentemannen enz. Daarnaast waren er veel bijzondere marktkramen, met speciale worst, biologische sappen, olie en azijn en nog veel meer. Ook waren er veel kraampjes met eten dat al kant en klaar was. Wij hebben een lekkere Turkse dürüm gegeten, en voor de kinderen, die niet mee mochten dit keer, chocoladelolly's voor in de chocomel gekocht. Ook haalden we heel kleurrijke donuts voor het thuisfront, waar je helaas geen foto's van mocht maken. Het zag er zo heerlijk over de top uit!
Vanaf een soort balustrade kun je over de markt uitkijken en de terrasjes, die zich op het dak van de stalletjes bevinden bekijken.

 
Een heerlijk weekendje weg dus. Jammer dat ik volgend jaar pas weer jarig ben!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten