dinsdag 17 mei 2016

Weekendje weg en moestuinupdate #4

Vorige keer beloofde ik een recept naar jullie keuze. Nou, het was duidelijk dat de Wiestaart het meest gewild was. Helaas moeten jullie nog een weekje wachten, aangezien we met Pinksteren een weekendje weg waren. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen.

Ons Pinksterweekendje begonnen we in Kampen. Wat een leuk stadje is dat! Een heel lange winkelstraat in het centrum en leuke gebouwen met oog voor detail. De lantaarnpalen dragen kroontjes, en daar heb ik dan natuurlijk geen foto van ;) Wel van de torenspits!


Het weer lijkt bedrieglijk mooi op deze foto. Het was heel koud en winderig, dus helaas geen terrasjes weer, maar we hebben wel heerlijk geluncht bij Njoy, een soort hapjesrestaurant op het plein bij de bioscoop. 

De rest van het weekend zaten we in NH hotel Sparrenhorst in Nunspeet. Een mooi hotel, midden in het bos gelegen. Goede bedden, nette kamers en een werkelijk geweldig ontbijtbuffet in de ochtend! Wauw, wat was dat goed verzorgd zeg! 


Natuurlijk was er gewoon brood en beleg, en allerlei soorten yoghurt en fruit en eiervariaties. Je kon je eigen munt knippen uit een kruidentuintje voor de thee. Zo leuk! Maar het allerleukste vonden wij onze grote vriend het wafelapparaat. Op het ontbijtbuffet stond een wafelijzer, en daar kon je zelf 4 wafels tegelijk in bakken. Daarbij stond mascarpone, jam en blauwe bessen. Wat een verwennerij! 


Natuurlijk mag je jezelf wel een beetje extra verwennen, dus er waren zelfs kleine cakejes en andere minigebakjes. Die moesten natuurlijk ook geproefd worden, als toetje van het ontbijt zullen we maar zeggen!


Dat het dit weekend af en toe regende heeft ons niet echt gedeerd. Als extra verrassing bleek de moestuin dat ook heerlijk te hebben gevonden, want de slamix was zo hard gegroeid dat ik vanmiddag kon lunchen met een salade uit eigen moestuin. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat alleen de blaadjes in onze tuin groeiden. De salade moest natuurlijk wel een beetje opgeleukt!

Allereerste bordje vol oogst!
De slamix is trouwens uit de moestuintjes van Albert Heijn! Groeien ze bij jullie ook zo goed?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten