zaterdag 2 juli 2016

moestuinupdate #6

Wat was het de afgelopen weken superweer voor de moestuin! Heel veel water en dan weer wat zonnige dagen. Wel heb ik begrepen dat wij aan de goede kant van het land zaten, want in het zuiden en oosten schijnen sommige moestuinen in een zwembad te zijn veranderd!

Allereerst maar eens de overzichtsfoto.


De tomatenjungle is niet meer te temmen. Dit zijn twee tomatenplanten, van de moestuintjes van Albert Heijn. Die noemen ze dan heel lief 'moestuinplantjes', haha. De radijsjes zijn vorige week geoogst en opgegeten. Met de courgette loopt het niet goed af. Hij maakt prachtige bloemen, keurige minicourgetjes, maar dan komt er 's nachts een of andere hongerlap en vreet keurig de schil van de courgettes af. Er zijn er al 2 naar de maan! Ik heb nog goede hoop voor deze...


De kropsla groeit ook hard door en wordt dit jaar eens niet geplaagd door slakken. Vorig jaar zaten binnenin de kroppen allemaal mininaaktslakjes, maar dit jaar hebben we al drie keer sla zonder toegevoegde eiwitten gegeten!


Tot slot de tomatenjungle van dichtbij. Wat een schattige kleine, maar nog wel heel groene, tomaatjes hangen daar. 



Hopelijk schijnt de zon de komende weken lekker, dan worden ze nog rood voor de vakantie! Want dat plannen van de oogst; daar mag ik nog wel even op studeren!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten